8 Ekim 2011 Cumartesi

Akdamla Su Fabrikasına Bayii Olun - Ünlü edebiyatçıların kaleminde İzmir

Avrasya A. Ş. Akdamla Su Fabrikasından Bayilik Almanın Avantajları :
1- Hesabınıza Derhal 10.000 Damacana Su Bedava Yazalım, Taksit Taksit Her Dolumda Verelim Bedavanızı
2- Kullanacağınız Demirbaş Damacana İçin Para Ödemeyin, Damacanalarınızı Biz Tedarik Edelim
3- Broşur, Magnet ,Cam Giydirme, Araç Giydirme , Kıyafet , Şapka gibi Dükkan Malzemelerinizide Paket Haliden Ücretsiz Olarak Verelim
4- Hadi Dolum Ücretinizde Çok Ekonomik Olsun , Mesela 0.59 TL , Böylece Bölgenizde Bnezersiz Bir Rekabet Gücünüz Olsun
5- Suyunuzda son derece yumuşak ve Lezzetli Olsun , 1 fr Sertliğinde
6- Avrupa Birliği Onaylı Ruhsatımız ve Full Yenilenen Makinelerimizle Hizmetinizdeyiz.
Başvuru İçin Gece Gündüz Bakmayın Hemen Arayın Taze Taze Konuşalım :
0 532 215 63 27 ( Bilgen Hanım )
0 532 270 77 42 ( Pınar Hanım )
0 532 253 32 07 ( Candaş Bey )

Ayrıntılı Bilgi için www.akdamla.net sitemizide inceleyebilirsiniz. Veya Bu haberin Altına Yorum Yazarakta Başvurabilirsiniz. Farketmez :)

2011 Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen İsveçli şair Tomas Tranströmer'in yazdığı "İzmir Saat Üç" şiiriyle tekrar gündeme gelen İzmir, 17'nci yüzyıldan bu yana ünlü seyyahlar ve edebiyatçıların yazılarına konu oldu.Yazar Yaşar Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Homeros'un doğduğu kent olan İzmir'in dünya edebiyat tarihi içinde etkili bir yere sahip olduğunu, kentin özellikle 17'inci yüzyılda ünlü seyyahlarla batıya tanıtıldığını, sonraki dönemlerde de doğuya seyahat eden batılı edebiyatçıların kalemine yansıdığını ifade etti.

Victor Hugo'nun 1829 yılında yazdığı "Les Orientales" kitabındaki "L. A. Captiva" isimli şiirinde İzmir'i bir prensese benzettiğini, bunun o dönemde kentin tanınması anlamında çok etkili sonuçlar verdiğini ifade eden Aksoy, 1650'de Tavernier, 1654'de Chevalier d'Arvieux, 1658'de Thevenot, 1678'de Le Bruyn, 1693'de Careri, 19. yüzyılda Texier gibi 60'a yakın seyyah ve yazarın İzmir üzerine yazılar yayımladığını, Evliya Çelebi, İbn Batuta ve Katip Çelebi'nin de kenti geniş kapsamda anlattığını belirtti.

İzmir'in sonraki yıllarda kapitülasyonlarla Osmanlı'nın batıyla bütünleşmesi yolunda önemli curler üstlendiğini, büyük edebiyatçıların yakından tanıdığı bir kent haline geldiğini anlatan Aksoy, "İzmirli edebiyatçılar, İzmir'i gündeme getirmiş bir edebiyatçının Nobel almasını sevinçle karşılıyor. Bunun yeni bir ivme yaratacağını düşünüyorum. İzmir'i yazan birinin Nobel alması İzmir'e dönük edebiyat çalışmalarını da artıracaktır" dedi.

Yorgo Seferis de almıştı

Araştırmacı Yazar Nedim Atilla ise İzmir'i yazan bir edebiyatçının Nobel'i almasının ilk olmadığını söyledi.

1963 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Yorgo Seferis'in Urla'da doğduğunu 1924 mübadelesiyle Atina'ya gittiğini, yazılarında İzmir'e büyük ağırlık verdiğini anlatan Atilla, İzmir'in birçok mübadil edebiyatçı tarafından da kaleme alındığını ifade etti.

İzmir'in, Meryemana Evi'ni ziyaret ederek hacı olmak isteyen birçok edebiyatçıyı ağırlamasının, edebiyat eserlerinde sıkça yer almasına kaynaklık ettiğine dikkati çeken Atilla, arkeometrinin babası sayılan Jakob Spon'un 1675 yılında geldiği İzmir'e yönelik anılarını kaleme aldığı kitabın halen Berlin Kütüphanesi'nin en önemli eserleri arasında yer aldığını söyledi.

1678 Cornelius de Bruyn'un "Küçük Asya'ya Seyahat" isimli kitabının dünyadaki ilk seyahatname örneklerinden biri olarak kabul edildiğini dile getiren Atilla, Tournefort'un 18'inci yüzyıl başında Homeros'la ilgili yazıları ve Arundell'in 19'uncu yüzyıl İzmir'deki Müslümanların yaşamına ilişkin yazılarının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

İzmir için en önemli edebi kişiliklerden birinin de Fransız şair ve öykücü L. a. Martine olduğunu belirten Atilla, 1833 Mayıs ayında İzmir'e gelen L. a. Martine'in dönemin padişahı 2. Mahmut tarafından kendisine Tire ilçesinde verilen arazide bir süre yaşadığını, yazılarında sıklıkla İzmir'e yer verdiğini kaydetti.

2011 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İsveçli şair Tomas Tranströmer, 1960'lı yılların sonunda geldiği Türkiye'de İzmir'i de ziyaret etmişti. Şairin burada edindiği izlenimlerle "İzmir Saat Üç" isimli şiiri yazdığı tahmin ediliyor.


Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

ladik akdağ sukaltun madran doğal kaynak suhisar sukızılcık madran susam ulusugecek doğal kaynak subozdoğan madran suayba sureşadiye doğal kaynak sunysa madran suyamanlar suyensu doğal kaynak sukarlık suizmir suözsubadem suberrak sugüneşsuegesubozdağ nil suuludağ kirazlı yayla suçine topçam madran subillur sudanone şaşal suşırlan suanfora subozdağ nil sutuna suaqualife subeysulabranda sudanone hayat susersubahçepınar suyıldız su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder